گرافیک لپ تاپ چیست

گرافیک لپ تاپ

تو صیحاتی در مورد گرافیک لپ تاپ

گرافیک لپ تاپ چیست

گرافیک لپ تاپ یکی از پیچیده ترین و مهم ترین قسمت های لپ تاپ است که حتما در هنگام خرید لپ تاپ باید به آن توجه کرد اما متاسفانه به دلیل اینکه افراد آشنایی زیادی با آن ندارند و حتی اکثرا نمی دانند چه مقدار گرافیک لازم دارند یا منظور از پیش وند ها و پسوند ها در گرافیک چیست باعث میشود در انتخاب بهترین لپ تاپ مورد نیازشان اشتباه کنند بدین منظور ما در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعات اندکی در مورد گرافیک لپ تاپ در اختیار مخاطبان و کابران گرامی قرار دهیم.

گرافیک لپ تاپ:

گرافیک لپ تاپ چیست

بعد از CPU  یا پردازنده ی مرکزی، کارت گرافیک جزء مهم ترین قطعات لپ تاپ محسوب می شود که وظیفه ی ارتباط با صفحه ی نمایشگر و پردازش تصویری را دارد به عبارت دیگر تصاویر خروجی را برای نمایشگر تولید می کند. هرچه قدرت و حافظه ی کارت گرافیک بیشتر باشد تصویر از کیفیت بهتری برخوردار است.

 

گرافیک لپ تاپ چیست

دسته بندی کارت گرافیک های لپ تاپ :

کارت گرافیک لپ تاپ در واقع دار ای دو دسته است:

  1. کارت گرافیک مجتمع یا یکپارچه
  2. کارت گرافیک مجزا یا جدا

اکنون به تعریف این دو نوع کارت گرافیک می پردازیم:

کارت گرافیک مجتمع یا یکپارچه :به آن دسته از کارت گرافیک گفته می شود که همراه پردازشگر CPU  در یک تراشه قرار دارد یعنی داخل پردازنده ی اصلی CPU  لپ تاپ جاسازی شده است. این دسته از کارت های گرافیک حتی در بهترین مدل خود نیز قدرت کافی  برای انجام کارهای گرافیکی سنگین و بازی را ندارد و برای کارهای گرافیکی ساده مثل دیدن فیلم و ویرایش های ساده در Paint  و فتوشاپ و در واقع کابرد های عمومی طراحی شده است

 

 

 

 

 

گرافیک لپ تاپ چیست

۲٫ کارت گرافیک مجزا یا جدا:

به آن دسته از کارت گرافیک گفته می شود که در تراشه ی اصلی جایی ندارد و قسمتی جدا از برد اصلی لپ تاپ را اشغال کرده است و برای کارهای قوی تری مثل ادیت فیلم وصدا وطراحی مهندسی و بازی استفاده می شود کارت گرافیک جداگانه خود دارای حافظه ی جداگانه و هسته ی پردازشی جداگانه با پر دازش متغییر است.

گرافیک لپ تاپ چیست

گرافیک لپ تاپ چیست

مقایسه ی کارت گرافیک مجزا و مجتمع:

  1. پردازنده گرافیکی مجتمع رم ندارد و از حافظه ی رم سیستم استفاده می کند اما کارت گرافیک مجزا اینطور نیست و مستقل عمل میکند
  2. پردازنده ی گرافیکی مجتمع قابل تعمیر نیست اما کارت گرافیک مجزا رو شاید بشه تعمیر یا تعویض کرد.
  3. معمولا قدرت پردازنده ی گرافیکی مجتمع کمتر از کارت گرافیک مجزا است
  4. اما همیشه اینجوری نیست. یعنی مدل های جدید پردازنده های گرافیکی مجتمع اینتل از برخی گرافیک های مجزای رده ضعیف و متوسط قوی تر هستند.
  5. توان مصرفی و گرمای تولیدی گرافیکی مجتمع خیلی کمتر از کارت های گرافیکی مجزا هستند. این مسئله در تولید لپ تاپ و باتری لپ تاپ خیلی تأثیر گذار میباشد
  6. پردازنده ی گرافیکی مجتمع بیشتربرای پردازش های معمولی و ۲ بعدی و دیدن فیلم و بازی های سطحی استفادهه می شود اما کارت گرافیک مجزا برایی بازی های ۳ بعدی و ویرایش فیلم و عکس و صدا استفاده می شود.

برای کاربرانی که به هیچ عنوان نیازی به کارهای گرافیکی سنگین  ندارند پیشنهاد می شود از مادر بورد هایی که دارای کارت گرافیک مجمتمع هستندد استفاده کنند تا در هزینه هم صرفه جویی کرده باشند.

فاکتور های مهم در انتخاب  کارت گرافیک:

در این قسمت ما به معیارها و فاکتور های مهم برای انتخاب یک کارت گرافیک لپ تاپ می پردازیم تا بتوانیم به این سوال شما که چه  نوع کارت گرافیک برای رایانه ی خود تهیه کنید جواب بدهیم.

گرافیک لپ تاپ چیست

  1. واحد پردازش گرافیکی GPU :

اولین و مهمترین فاکتور برای نشان دادن قدرت یک کارت گرافیک هسته آن می‌باشد در واقع GPU همان CPU کارت گرافیک است. هرچه فرکانس هسته بیشتر باشد قدرت و سرعت پردازش بیشتری دارد و فاکتور اصلی تفاوت قیمت سری‌های کارت گرافیک همین GPU می‌باشد.

بدون تردید بالاتر بودن سرعت پردازش در این قطعه، راندمان کارت گرافیکی شما را نیز افزایش می‌دهد بدین ترتیب  پردازش تصاویر و فیلم و انجام کلیه کارهای گرافیکی بالاتر می رود.اما باید توجه داشت این موضوع تنها عامل مشخص کننده ی قدرت یک کارت گرافیک نیست

  1. وضوح نمایش Resolution :

یک بازی که با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه اجرا می شود، در واقع از کارت گرافیک می خواهد که برای اجرای بازی، ۳۰ تصویر را در هر ثانیه تولید کند. این یک کار دشوار است و با افزایش اندازه تصاویر (که با واحد پیکسل اندازه گیری می شود)، این کار سخت تر هم خواهد شد.

ندازه مانیتور کامپیوتر شما در انتخاب مدل کارت گرافیکی که باید بخرید، تاثیر گذار است. اگر شما یک مانیتور ۲۰ اینچ یا کوچکتر دارید، باید خوشحال باشید که می توانید یک کارت گرافیک با حدود قیمت ۵۰۰ هزار تومان بخرید.

اما اگر شما یک مانیتور ۲۴ اینچ بزرگ دارید، لازم است که یک کارت گرافیک رده بالاتر که از وضوح نمایش بالاتر پشتیبانی می کند، خریداری نمایید.البته شما مجبور نیستید که بر روی رزولوشن اصلی مانیتور خود فقط بازی کنید، اما نمایش بازی ها در رزولوشن های غیر اصلی در یک مانیتور LCD، معمولا نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت.

گرافیک لپ تاپ چیست

  1. سرعت پردازش هسته Core clock :

‎کارت گرافیک همانند سایر قطعات کامپیوتر از یک Clock Speed پیروی می کند. در واقع، GPU پردازش های یک کارت گرافیک در یک بازه زمانی را کنترل می کند و Clock Speed بالاتر، قدرت GPU را نشان می دهد. اگر شما بتوانید Clock Speed را در یک GPU افزایش دهید، بهره وری بیشتری را شاهد خواهید بود. اما این همه چیز نیست.

در کامپیوتر ها یاد گرفته ایم که هر چه سی پی یو سریع تر باشد تاثیر مستقیمی رو بازدهی نهایی خواهد داشت. اما در کارت های گرافیکی داستان به شکل دیگری است. در آنها پردازش ها به صورت موازی انجام می شود. و هسته های متعددی برای پردازش وجود دارد. بنابراین بالا بودن سرعت هسته های یک کارت گرافیک دلیل بهتر عمل کردن آن نمی شود. و فاکتورهای پردازشی متعدد و معماری آنها هم جزو عوامل موثر برای بازدهی نهایی هستند.
اما جالب است بدانیم کارتهایی که قادر به تولید فرم ها با سرعت بیشتری باشد، امکان مشاهده تصاویر بازی های کامپیوتری در Resolution بالاتر را بخوبی فراهم می نمایند.

  1. پنهای باند رحافظه Memory bus :

پهنای باند  سرعت انتقال اطلاعات از GPU  به حافظه ی گرافیک است. پهنای باند بیشتر باعث افزایش سرعت انتقال اطلاعات بین حافظه و در نتیجه قدرت کارت افزایش می یابد و برنامه ها روان تر اجرا می شوند.

گرافیک لپ تاپ چیست

  1. حافظه RAM :

این فاکتور در انتخابمان مهم است اما نکته ای که باید بدانیم این است که حافظه ی بیشتر کارت گرافیک ، برای ذخیره سازی جزئیات بیشتر جهت فرستادن تصاویر به مانیتور است. البته که با حافظه ی بیشتر VGA ما کمتر به RAM خود کامپیوتر مراجعه می کند اما تاثیر محسوسی در راندمان کلی کارت گرافیک ندارد. این فاکتور برای گیمرهای حرفه می تواند اولویت پیدا کند ،کسانی که محدودیت مالی ندارند!ا

مروزه تمام کارت گرافیک های بازار حداقل GB2 حافظه دارند که عدد خوبیست. همچنین راندمان یک کارت گرافیک با حافظه ی GB 2 در مقایسه ی با GB 1 تنها ۳ درصد بهتر است . این هم اضافه کنم که حافظه های GDDR5 در سال ۲۰۱۰ معرفی شدند و تکنولوژی آن در همه ی کارت گرافیک های امروزی وجود دارد که سرعت آن بیش از دو برابر تکنولوژی DDR3 است.

 

  1. سیستم خنک کننده:

آخرین نکته در خصوص کارت های گرافیک سیستم خنک کننده آن است،هرچه این سیستم قوی تر باشد سرعت کارت گرافیک شما بالاتر می رود زیرا کارت گرافیک از قطعات رایانه ای می باشد که بسیار گرم می شود و نیاز به سیستم خنک کننده قدرتمند دارد.

گرافیک لپ تاپ چیست

بهترین شرکت های سازنده ی کارت گرافیک:

خریداران لپ تاپ روز به روز بیشتر میشوند و سخت افزار عرضه شده در آن ها  نیز روز به روز قوی ترمی شوند. پردازنده گرافیکی از نقاط اصلی سخت افزار برای افرادی است که نیاز به یک دستگاه قدرتمندتر در زمینه گرافیک باشد.طراحان، مهندسین، گرافیست ها، ادیتور ها و از همه گروهها مهمتر گیمرها نیازمند یک لپ تاپ با پردازنده گرافیکی مجزا و قوی هستند که از پس نیازهایشان به راحتی بر بیاید.ما در این قسمت به معرفی دو رقیب اصلی در بازار پردازنده های گرافیکی می پر دازیم.

شرکت های nvidia و amd سازندگان اصلی کارت های گرافیکی می باشند که هر دو شرکت رقابت شدیدی برای تصاحب بازار دارند. شرکت nvidia با وجود تحریم هایی که  به ایران تحمیل کرده ولی کارت های این شرکت در ایران از فروش بالایی بر خوردار است و مشکلی برای کاربران ایجاد نکرده است. یکی از مهم ترین قابلیت های کارت های گرافیک انویدیا که خیلی از گیمر ها را وادار به خرید این کارت می کند فناوری Nvidia PhysX می باشد که البته این قابلیت زمانی به کار می آید که بازی از آن پشتیبانی کند.

 

گرافیک لپ تاپ چیست

 

گرافیک لپ تاپ چیست

گرافیک لپ تاپ چیست

شرکت AMD هم در چند سال اخیر پیشرفت های بسیار زیادی کرده ست که واقعا تحسین بر انگیز است . کارت های سری ۷۰۰۰ این شرکت از قدرت بالایی برخوردارند. به تازگی AMD یک قابلیت جدید به کارت هایش افزوده که آن را TRESS FX می نامیم .

این قابلیت باعث می شود موهای افراد در بازی بسیار واقعی تر و با بافت های واقعی دیده شود. شاید این قابلیت به اندازه Nvidia PhysX به چشم نیاید ولی باز هم یک ایده ی فوق العاده بود که آن را می توان در بازی Tomb Raider مشاهده کرد. با وجود نوسانات ارز در یکی دو سال پیش کارت های این شرکت در ایران بسیار محبوب شده اند.

مهم ترین عملی که ما از کارت گرافیکمان انتظار داریم اجرای درست بازی ها می باشد. وقتی شما یک بازی را اجرا می کنید ولی در حین بازی با افت فریم شدید مواجه می شوید ناخودآگاه به فکر خرید یک محصول جدید و قدرتمند می افتید. یکی از دو شرکتی که در ساخت کارت گرافیک فعالیت دارد انویدیا می باشد.

کارت های گران قیمت این شرکت فوق العاده قوی هستند

شرکت AMD هم یکی دیگر از شرکت هایی است که کارت گرافیک را در صدر تولید خود قرار داده است . البته پردازنده های این شرکت هم معروف هستند و قدرت بالایی دارند ، در زمینه گیم هم این کمپانی بیکار ننشسته و قطعات اصلی کنسول های نسل بعد را خودش تهیه می کند که می تواند به نفع این شرکت باشد زیرا بازی سازان دیگر مجبور می شوند که بازی های خود را با محصولات این شرکت هماهنگ سازند که برای هوادارن این شرکت جای خوش حالی دارد.

nVIDIA GeForce Driver با این درایور قدرت بیشتری در کارت های گرافیک شرکت انویدیا در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. مسلما جهت اجرای بازی های جدید به این درایور احتیاج خواهید داشت و کارهای روزانه نظیر مدیریت دسکتاپ ، نمایش فایل های مالتی مدیا و امور کاری و… نیز با این درایور بهتر و با کیفیت بالاتری مهیا خواهد بود. این درایور برروی نسخه های ۳۲ بیت و ۶۴ بیت ویندوزهای xp , 7 , 8 , vista نصب خواهد شد. با این درایور سازگاری ، اطمینان و مقاوت در اجرای جدیدترین بازی ها افزایش خواهد یافت.

گرافیک لپ تاپ چیست

نشانه های خراپی کارت گرافیک لپ تاپ:

میزان کاری که با لپ تاپ انجام شده و همچنین میزان فشار کاری که روی لپ تاپ آمده است  از جمله عواملی است که بر میزان عمر کارت گرافیک لپ تاپ موثر است.همچنین آبخوردگی و نشت مایعات در لپ تاپ نیز ممکن است سبب ایجاد مشکل در کارت گرافیک لپ تاپ شود مضاف بر این بعنوان  دیگر دلایل خرابی کارت گرافیک می توان به میزان حرارت تولید شده توسط لپ تاپ در حین کار و همچنین نوسانات برق در لپ تاپ اشاره نمود ، اجرای بیش از اندازه بازی های سنگین نیز می تواند سبب خرابی کارت گرافیک لپ تاپ شود.

 

گرافیک لپ تاپ چیست

 

گرافیک لپ تاپ چیست

از نشانه های دقیق خراپ شدن کارت گرافیک لپ تاپ به موارد زیر می توان اشاره کرد

در صورتی که شاهد هرگونه اشکالات تصویری نظیر بهم ریختگی تصویر ، شطرنجی شدن و در هم شدن رنگ ها ، نمایش تصویر سیاه رنگ ، گیرکردن تصویر در نمایشگر ، ایجاد خطوط افقی ، سفید و یا مات شدن صفحه نمایش و همچنین آبی شدن صفحه بودیم در این صورت می توان گفت که کارت گرافیک لپ تاپ دچار مشکل شده است ، علاوه بر همه این موارد عدم نمایش تصویر هنگام روشن نمودن لپ تاپ نیز می تواند یکی دیگر از دلایل خرابی کارت گرافیک لپ تاپ باشد.

علائم

ممکن است هنگام ورود به یک بازی سنگین در لپ تاپ دچار مشکل شوید و سیستم شما هنگ کند و یا ممکن است هنگام تست سلامتی کارت گرافیک هر دو سمت خازن سرامیکی smd اطراف چیپ بوق بزند و یا پس از نصب درایو گرافیک ، لپ تاپ ریست شده خطای Blue Screen را نمایش دهد که تمامی این عوامل نیز می توانند نشانگر خرابی کارت گرافیک لپ تاپ باشند.

 

لپ تاپ استوک ZBOOK 17

ارسال دیدگاه